• Gitte Briffa

Mijn visie

Updated: Mar 27, 2020

Ik heb een visie. Ik heb een visie van een maatschappij waar iedereen energie krijgt van alles wat die doet. Ik wil naar een samenleving waar iedereen uitblinkt aan de hand van zijn unieke talenten. Dat mensen dingen doen uit passie, talent en goesting.
Dat mensen eerst weten: wie ben ik, wat gaat er in me om en van daaruit voelen wat ze graag willen doen. Hier in dit moment. Van grote tot heel kleine acties. Het kan zo simpel zijn als zingen, de afwas doen als schilderijen maken.
Wat wil jij nu doen?

Wat geeft je energie? Wat als jouw zogenaamde zelfgecentreerde-bewuste actie daarmee de wereld mooier zou maken? Beeld je in dat je iets doet uit volle zin. Zo heb ik bijvoorbeeld af en toe volledige goesting om iemands schouders te masseren.
Het kost me geen energie. Sterker nog, het geeft me energie.
Door deze handeling kan de ander zich beter voelen. Hoeft niet per se. Want de handeling an sich is al genoeg voor mij.
Wat ik hier mooi aan vind is dat de ontvangende persoon geen verplichtingen nog verwachtingen moet voelen aangezien er niets verwacht wordt. Ik masseer immers effortless en dus los van wat de ander me terug geeft. De handeling op zich maakt me namelijk gelukkig. De andere persoon weet dat ik niets verwacht dus kan deze persoon mijn geschenk ten volle ontvangen. Nog een concreet voorbeeld: Ik heb een relatie met mijn allerliefste Bastiaan. Ik zit er helemaal in voor mezelf. Ik neem verantwoordelijkheid voor wat ik nodig heb in onze relatie. Als ik aandacht nodig heb dan vraag ik dat. Als ik iets leuks wilt doen dan neem ik initiatief of vraag ik het. Als ik iets leuks wil doen met vriendinnen dan communiceer ik dit goed en dan doe ik het. Als ik een belangrijke stap wil nemen in mijn leven dan communiceer ik dit en dan doe ik het. Ik wil dat ik steeds de dingen in mijn leven doe die ik nodig heb om vol te leven. Het is dan aan Bastiaan om zijn verlangen uit te spreken in relatie met mijn verlangen. Wat komt daaruit voort? Het mooie is dat elk moment heel fris blijft voelen want alles kan en niets is vast. Het moeilijke hiervan is dat je je dan aan niets meer kunt vasthouden en daar had ik in begin wel moeilijkheden mee. Geef ik bijvoorbeeld als eerste mijn hele hart terwijl ik niet weet dat hij dit terug zal geven? Ik wil maar aantonen dat je dingen kunt doen uit liefde of uit angst. Angst dat je verlangen niet zal worden ingewilligd, de angst dat je niet voldoet aan iemands verwachtingen, iemand niet kunt helpen, the fear of missing out, er niet bij te horen, etc. Ik denk dat als je uit angst handelt dat je acties niet meer zuiver zijn en je dus iets van de ander nodig hebt alvorens je gelukkig kunt zijn. Je kan dan verwachten dat de ander het ook voor jou moet terug doen, de ander er ook steeds voor jou moet zijn, de ander het nooit even goed als jou kan doen, etc. Het stroomt dus niet vrij. Mijn uitnodiging is er dus om te kijken naar wat jou nu echt gelukkig maakt. En te durven kiezen en uitspreken van je verlangens. Dat jouw geluk niet afhankelijk is van de ander en jij kunt bepalen waar je heen wilt en daarbij blijft communiceren met de ander. Geniet ze! ;)



#selfacceptance #lifestyle